V Kristu

15. 2. 2010 17:44
Rubrika: Nezařazené

Kn. III. Kap. 21.

Spočinouti jest nám v Bohu, jenž nám budiž

nad všeliké dobro a nad všechny dary!

 

    1.

    Lépe než v čemkoli nalezneš, duše má, vždycky svůj odpočinek v Pánu, poněvadž jen on sám jediný jest věčný odpočinek svatých všech.

    Dějž mi, nejsladší a nejmilejší Ježíši, abych spočinul v tobě, a ty abys mi byl nade všechny tvory, nade všechno zdraví a všecku krásu, nade všechnu čest a slávu, nade všechnu moc a důstojnost, nade všechnu vědu a důvtipnost, nade všecko bohatství a umění, nad každou radost a každé nadšení, nade všechnu dobrou pověst a chválu, nade všecku lahodu a útěchu, nade všechnu naději a všechna zaslíbení, nade všechnu zásluhu a každou touhu.

    Ty mi budiž nade všechny dary a úděly, které můžeš dáti neb vštípiti; nad každou radost a každé plesání, kterých dovede mysl vůbec pojmouti neb okusiti.

    Ty sám mi budiž posléze nad anděly a archanděly, jakož i nade všecky zástupy nebešťanů; nade všechno viditelné i neviditelné a vůbec nade všecko, co nejsi ty sám, Bože můj!

    Z Čtvero knih o následování Krista Tomáše Kempenského

 

 

Kéž by nám Ježíš Kristus byl vším. Kéž bychom vždy Nejsvětější Svátost Oltářní – Ježíše Krista přijímali do příbytku svého čistého srdce Jemu co nejdůstojnějším způsobem.

 

Buďte s Pánem Bohem

 

 

Zobrazeno 977×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio