Modlitba ke svaté Gemmě Galganiové, panně

11. 4. 2016 23:46
Rubrika: Svatí | Štítky: Gemma Galgani , panna , mystička , 11. duben 1903

 

Svatá Gemma Galgani

 

Ó svatá Gemmo, jak soucitná byla tvoje láska k trpícím a jak velká byla tvoje touha jim pomoci. Pokorně prosím, pomoc i mně v mých obtížích a vypros mi splnění toho oč žádám, pokud je to dobré pro moji duši.
Množství zázraků a laskavostí připsaných tvému orodování mě naplňuje důvěrou, že mi můžeš pomoci. Přimluv se za mne u Ježíše, tvého Ženicha. Ukaž Mu stigmata, které ti darovala Jeho Láska. Připomeň Mu krev, které proudila ze stejných ran, nesnesitelnou bolest, kterou si vytrpěla a slzy, které si vyronila za spásu duší. Naplň tím vším, svým drahocenným pokladem, kalich lásky a Ježíš tě vyslyší.

Amen*



Gemma Galganiová, svatá, panna, přímluvkyně, mystička nesoucí na svém těle Kristovy rány – stigmata. To jsou vznešené slova, která mohou stát bok po boku jména této světice. Otevřeme-li však knihu Gemmina života nenalezneme v očích současného světa nic vznešeného. Bída a hlad, nemoci a bolesti, modlitba a sebezápor nejsou rozhodně tím, co by naplňovalo naše pozemská očekávání.

Chudobné děvče z toskánské Luccy se však neohlíželo po tom, co hledá tento svět a co by ji udělalo „šťastnou“ zde na zemi. Přijala chudobu a hlad, protože se ji staly nástrojem odevzdání se do Vůle všemohoucího Otce, který nás miluje. Nenaříkala si na nemoci a bolesti, protože v utrpení viděla cestu, jak se připodobnit našemu Pánu, jenž nás vykoupil svou smrtí na kříži. Vroucí modlitbou a přísným sebezáporem se ji dařilo uchovávat čisté srdce, obracet hříšníky a vyprošovat pro jiné uzdravení či potřebné milosti.

 

Přelom 19. a 20. století byl časem, kdy Církev čelila rostoucí sekularizaci a protikatolickým náladám. Nejinak tomu bylo i v Itálii po jejím sjednocení. Gemma nežila za zdmi kláštera, ale stejně jako my „venku“ uprostřed všeho dění.

 

Svátá Gemmo, nejkrásnější květe Luccy, buď nám vzorem i přímluvkyní, když jdeme za Kristem!

 

*) Převzato z: překlad internet. Fotografie svaté Gemmy: Wikipedie

 

 

Zobrazeno 1692×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio