Smutné statistiky

20. 3. 2015 13:38

Na počátku nového roku se často rekapituluje a vyhodnocuje, jak si naše země za uplynulých 365 dní vedla. Data sesbíraná za dvanáct měsíců se vloží do tabulek, popř. se ještě vynesou do grafů a hned je jasné, v čem jsme si oproti předcházejícím letům polepšili a v čem pohoršili.

Bohužel existují statistiky, které nás moc nerozradostní ani ve chvíli, když čísla mluví o zlepšení. Sem patří třeba statistika věnující se smrtelným dopravním nehodám. Na pozemních komunikacích v Česku ročně umírá několik stovek našich spoluobčanů. Staří, mladí a bohužel i děti... Je to zarmucující, protože víme, že tito lidé chtěli dál žít, uvědomujeme si, jakým způsobem z tohoto světa odešli a tušíme, jak moc teď někomu chybí ...

Můžeme snad číst ještě něco trýznivějšího? Bohužel ano. Až Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR uveřejní nové údaje o počtu provedených umělých potratů v roce 2014.
Proč trýznivějšího? Protože každý rok je v České republice usmrceno přes dvaadvacet tisíc nenarozených dětí. Jedná se o promyšlené usmrcení člověka, které nastane za použití ostrých nástrojů a výkonné odsávačky, v pozdějších stádiích těhotenství pomocí smrtící injekce a instrumentu na rozdrcení lebky - kraniotomu. Smrt nastává pro malého človíčka stejně nečekaně jako u dopravní nehody, ale není ani souhrou krutých náhod ani následkem nedodržování nějakých předpisů. Přichází z rukou lékaře a je nastolena na přání těch, kterým by jednou dítě mohlo říkat maminko, tatínku, ... , pokud by se smělo narodit. Potrat není jen osobní tragédii nenarozeného dítěte, ale týká se všech zainteresovaných osob (matek, otců, lékařů ...) a vlastně nás všech, protože žijeme v demokratické společnosti, která toto zlo umožňuje.

Píšu tento blogový přispěvek proto, že nesouhlasím s tím, aby byly v naší zemi sprovozovány ze světa nenarozené děti, nepřeji si zraněné ženy a muže, kteří se potýkají s následky svého jednání - s postabortivním syndromem a nelíbí se mi, že moje děti budou muset jednou vyrůstat ve společnosti, která hluboce tápe i v tom mravně nejzákladnějším, v úctě k životu.

Zítra, v sobotu 21. března, proběhne v Praze XV. Národní pochod pro život. Vítáni jsou na něm všichni lidé, kteří chtějí vyjádřit svůj nesouhlas s umělými potraty a podpořit ty, kteří se nemohou bránit.

Svůj postoj můžeme velmi jasně demonstrovat i tak, že se nebudeme bát nazývat věci správným jménem. Koneckonců nazývat usmrcení dítěte v lůně matky eufemisticky umělým přerušením těhotenství je stejně hloupé, jako označit náraz letadla do mrakodrapu za přerušení letu.

 

Zobrazeno 2707×

Komentáře

Eliška88

Líbí se mi, jak jste napsal, že je to otázka nás všech, nejen rodičů. lékařů, příbuzných. To souhlasím. Až budeme společností, které si nebude ukazovat na ženu, která porodí postižené dítě, až podáme pomocnou ruku ženě, která byla znásilněna (a nebudeme ji jen moralizovat), až dokážeme vychovávat své děti k větší odpovědnosti za život, který mohou dát... Mám nutkavý pocit, že je potřeba hlavně modliteb a rukou připravených pomoci...

JirkaB82

Český statistický úřad zveřejnil předběžnou statistiku provedených umělých potratů. V roce 2014 bylo zabito 21 893 dětí před narozením.
Více zde: http://hnutiprozivot.cz/?a=4&id=2412

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio